Individuell Mätning & Debitering

Enklare IMD med Loggamera Debitering

IMD, Individuell mätning och debitering av el och vatten ger flera fördelar. Det främjar rättvis fördelning av kostnader när varje boende betalar för sin egna förbrukning som ger incitament för resurssnålare användning som ger kostnadsbesparingar. Loggamera Debitering är IMD-tjänst som automatiserar avläsning och debitering.

Loggamera IMD el

Vad vill ni mäta och debitera?

Elanvändning

Gemensam el och IMD

Huvudskälen till individuell mätning av el är oftast att minska de fasta kostnaderna genom omläggning av abonnemang till Gemensam el, utnyttja egenproducerad el från solceller eller mäta och debitera laddboxar.

Vattenförbrukning

IMD vatten

Individuell mätning och debitering av vatten är rättvist, då varje lägenhetsinnehavare betalar för sin egna förbrukning. Loggamera har stöd för avläsning av alla typer av smarta varm- och kallvattenmätare i lägenheter.

Värme

IMD värme

Är ni en Brf eller samfällighet med gemensam uppvärmning? Loggamera Debitering stödjer avläsning från alla typer av värmemängdsmätare med automatiserad avläsning och debitering.

Användningsområden inom IMD el

Gemensam el

Vid införande av Gemensam el i bostadsrättsföreningar mäts elanvändning för varje lägenhet. Loggamera Debitering säkerställer insamlad mätdata och att debiteringen blir korrekt.

Solceller

Det är vanligt att man använder sin solel för gemensamma utrymmen, men med Loggamera Debitering och individuell mätning kan ni använda er solel även på lägenhetsnivå.

Laddboxar

Med timavläsning kan ni samla in era laddboxar till Loggamera Debitering för automatiserad avläsning och debitering av faktisk elanvändning.

Vill du veta mer?
Ring 08-446 81 800

Kontakta oss
Loggamera Debitering

Därför ska du välja Loggamera Debitering för IMD

Det finns många fördelar med att välja Loggamera Debitering för IMD, individuell mätning och debitering. Validering och kontroll av mätvärden sker kontinuerligt och säkerställer rätt debitering. Direktkoppling med er ekonomiska förvaltare och fastighetssystem automatiserar flödet.

Fungerar med er ekonomiska förvaltning

Automatiserad timavläsning och debitering

Loggamera Boende App ingår alltid

Så fungerar Loggamera Debitering

Insamling av mätdata

Automatiserad mätaravläsning

När ni installerat lägenhetsmätning i fastigheten kopplar vi upp den till Loggamera Debitering. Vill ni byta IMD-tjänst från EcoGuard, Infometric, KTC, Home Solutions eller någon annan IMD-leverantör är det lika enkelt.  

Validering av mätdata

Kvalitetssäkring av mätvärden

Validering och kvalitetssäkring av mätvärden sker kontinuerligt. Eventuella avvikelser rapporteras för att säkerställa att mätningen fungerar som den ska.

Export av mätvärden för debitering

Direktkoppling till ekonomisystem

Med direktkoppling till er ekonomiska förvaltare och fastighetssystem automatiseras debiteringsflödet. Beroende på faktureringsperiod kan underlag skickas månad- eller kvartalsvis.

Färdiga integrationer med ekonomisk förvaltare och fastighetssystem

Loggamera har över 30 färdiga integrationer med olika ekonomiska förvaltare och fastighetssystem. Vi utvecklar löpande nya integrationer. Kontakta oss så får du veta mer.

sbc
Nabo
momentum
fortnox
hogia
momentum
Delagott Förvaltning
Loggamera BoendeApp

Få bättre energikoll med Loggamera BoendeApp

Med Loggameras mobilapp kan lägenhetsinnehavaren följa sin egna elanvändning, energikostnader (elpris per timme) och vattenförbrukning. Informationen är tydlig och filtrerad på låg respektive högkostnadsperioder, det hjälper till att planera egen elanvändning och minska sina energikostnader.

Loggamera BoendeApp ingår alltid i vår IMD-tjänst Loggamera Debitering.

Loggamera Boende App
Samla er mätning i Loggamera för debitering   

Spara pengar med Gemensam el och IMD ni också

Genom att lägga om era individuella elavtal till ett gemensamt för hela er Brf sparar varje lägenhetsinnehavare upp till 2000 kr per år. Loggamera Debitering tar hand om insamlingen av lägenhetsmätare och säkerställer att debiteringen blir rätt. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning om införande av Gemensam el i er bostadsrättsförening.